Rozdáváme náušnice zdarma k prstýnku s motivem zajíčka 🐰

Jaké šperky můžete bez problémů nosit do vody?

Prsten globe gold
 
Kdo by se netěšil na léto? Letní sezona je synonymem pro pohodu. Konečně můžeme odhodit vrstvy oblečení a užít si sluníčko se vším všudy. Letos nás prý čeká extrémní horko, a tak budeme možná odhazovat ještě více vrstev oblečení, než bývá obvyklé. Konečně se ale můžeme ozdobit všemi myslitelnými šperky, které na opálené pokožce dokonale vyniknou. 
 
Každý rok ale řešíme i to, jaké šperky se hodí do vody a jaké je potřeba před výletem k bazénu či k moři nechat doma. Také se mnohem více potíme, což neprospívá šperkům ani našemu oblečení. Je proto ideální pořídit si kvalitní šperky, které nebudou nechávat stopy a nepoškodí se ani pravidelným nošením a máčením. 
 
Co může v létě šperky poškozovat? 
 
Plavání není jediná aktivita, která dává v létě šperkům zabrat. Například i obyčejný pot, který bude během teplých měsíců v nadměrném množství obtěžovat snad všechny z nás se na stavu a vzhledu vašich šperků může značně podepsat. Je proto důležité v tomto ročním období šperkům věnovat mnohem více pozornosti a péče. 
 
Nezapomeňte je častěji čistit a například po plavání ve slané a chlorované vodě je vždy pro jistotu omyjte pod tekoucí vodou. Nebo vezměte jemný zubní kartáček a jemně s ním vyčistěte záhyby, ve kterých se může všechna nečistota usazovat.
 
Další tipy najdete v článku: Víte, jak správně pečovat o šperky?
 
 
Jaké materiály jsou nejlepší? 
 
U šperků z chirurgické oceli se nemusíte bát prakticky žádného poškození. Stačí šperky, i ty pozlacené, pravidelně omývat a čistit a vydrží vám krásné přes celé léto. Stříbro je citlivější, a proto, i když krátkou dobu v nepříznivých podmínkách bazénů a moře vydrží, je lepší ho vždy sundat. To platí jak u běžného, tak u pozlaceného stříbra. Časté a dlouhé vystavení slané vodě stříbro může poškodit. 
 
Náramek na nohu tiny hearts
 
Ani chlorovaná voda není nijak šetrná. Je pravda, že chlor je v bazénech obsažen jen v malém množství, ale i to dokáže na ryzím stříbře zanechat stopy. U pozlaceného stříbra by se při dlouhých a pravidelných návštěvách bazénu mohla začít zlatá vrstva odlupovat. Pokud se stane, že občas šperky zapomenete sundat, pečlivě je pak opláchněte pod nechlorovanou vodou.
 
Více informací najdete i v našem článku: Šperky do vody. Ano, či ne?
 
Jaké šperky od Bangles můžete bez problémů nosit i na pláž? 
 

Celá řada šperků z kolekce Circles je voděodolná a tak si ji bez problémů můžete vzít k vodě. Voděodolné jsou i šperky Gaia. Obě řady jsou do zlatého provedení zhotoveny kvalitní metodou PVD, takže je nemusíte sundavat ani u moře, ani při sprchování. Naprosto bez problémů můžete nosit i všechny šperky z chirurgické oceli. V létě nesmí chybět náramek na nohu, který v průběhu roku jednoduše nemá šanci zazářit. A letní lásky si můžete připomínat srdíčkem na krk, které se hodí ke každému outfitu.

Voděodolné šperky gaia

Kombinujte klidně chirurgickou ocel v klasickém šedém odstínu s tou zlatavou. Nebojte se na krk pověsit několik řetízků různých délek, které budou vypadat skvěle k jednoduchému bílému tílku i romantickým šatům. 

Odolné šperky najdete i v pánské kategorii. Pro cestovatele malá mapa na krk z chirurgické oceli, pro milovníky jachtingu pak je ideální třeba přívěsek kotva. A nic nezkazí ani drobný křížek. Klasikou jsou výrazné náramky, které nemusíte celé léto vůbec sundavat. Minimalisté ocení třeba drobný jednoduchý nebo zakulacený řetízek.

V létě je nejlepší držet se jednoduchosti. Třeba k bílé košili můžete do rozhalenky obléct drobný řetízek a na ruku pak výrazný náramek. 

Stále ale platí, že i když se šperky nepoškodí, je třeba myslet na jejich pravidelné čištění. Nechcete přece, aby na konci léta byly všechny k nepoznání. 

 Kolekce šperků k vodě