Celý březen rozdáváme náušnice zdarma k prstýnku s motivem zajíčka 🐰

Rychlé tipy na to, jak nosit šperky tak, aby maximálně vynikly

S nošením šperků jste to nikdy moc nepřeháněla? Maximálně jeden dva řetízky na krku a dost? Jestli máte také pocit, že šperky nejsou nic pro vás a že to s nimi příliš neumíte, možná je na čase naučit se pár pravidel a tipů, které vám dveře do světa třpytivých doplňků otevřou dokořán. Není to nic složitého a uvidíte, že za chvíli budete expertem.

Náušnice se srdíčky

Mix and match
 
Kombinování šperků bývá často kamenem úrazu. Někdy to není dost, jinde je to zase až příliš. Pokud ráno stojíte nad šperkovnicí a nevíte, co si k outfitu na daný den vzít, bude nejlepší si vše připravit již večer předem. Ušetříte si tak ráno cenné minuty a navíc vymyslíte mnohem více, než ve spěchu. Zkoušejte, co funguje, v čem se cítíte dobře a co se k čemu hodí. Věřte svému instinktu. Pokud máte pocit, že něco neladí, zkuste jeden šperk vyměnit, odebrat, nebo naopak něco přidat. Někdy je těžké přesně říct, co je špatně, ale jakmile se praxí naučíte, co a jak, budete se lépe orientovat. 
 
Nezapomínejte na náušnice
 
Pokud máte stále pocit, že vy a šperky nejste dokonale sladění, zaměřte se na náušnice. Nezapomněla jste na ně tak trochu náhodou? Někdy jsou to právě ony, co rozhazuje vyznění outfitu. Pokud tak měníte řetízky na krku a pořád vám něco nesedí, nezapomeňte přidat nebo vyměnit i šperky v uších. 
 
Řetízky jako vodopád
 
U řetízků se zaměřte na délku. Můžete klidně kombinovat několik typů, barev i velikostí najednou, pokud ale nebudou každý v jiné délce, konečný efekt nikdy nebude dokonalý. Klidně tak noste najednou choker, řetízek s přívěskem ke klíčním kostem a jeden, který bude končit až hluboko za výstřihem. Můžete si ale vytvořit třeba hustý závěs řetízků, které budou všechny těsně za sebou. Jen dejte pozor, aby na sebe navazovaly a tvořily jen minimální mezery. Vy ale určitě poznáte, když to klapne a vše bude tvořit dokonalou harmonii.
 
Zaměřte se jen na jedno
 
Více častokrát není lépe. Pokud se rozhodnete vrstvit náhrdelníky, prstýnky, nebo náramky zůstaňte vždy jen u jedné kategorie. Pokud se rozhodnete nandat všechny své velké koktejlové prsteny najednou, uberte na náramcích a náhrdelnících. To neznamená, že na běžné denní nošení nesmíte mít šperky na každém myslitelném místě. Ale pokud budete vrstvit ve velkém, je nejlepší nechat ostatní místa “dýchat”. 
 
Náramek křížek s korálky sladkovodní perly
 
 
Myslete na to, co máte na sobě
 
Je to trochu náročné, ale pokud chcete, aby vaše šperky opravdu ladily s vaším oblečením a celek vždycky vypadal jednotně, musíte zohlednit opravdu každý detail. Budete mít vlasy rozpuštěné, budete mít drdol, culík? Vezmete si kabelku s výrazným zapínáním? Pak musíte přizpůsobit i šperky. I náušnice, které nosíte každý den a už na ně skoro nemyslíte, je dobré vyměnit. Jistě, není to povinnost, ale díky těmto detailům bude výsledek vypadat dokonale. 
 
Ústřední bod
 
Kam chcete, aby se lidé koukali? Chcete upozornit na dlouhý krk? Visací náušnice jsou jasnou volbou. Máte na sobě výrazný top se zvonovými rukávy? Pak zvolte třeba velký výrazný prsten. Máte hezké klíční kosti? Volte výrazný řetěz. Není nic snazšího, než odvést zraky okolí od nedostatků a pořádně zvýraznit to, co je vaší chloubou
 
Porušujte pravidla
 
Neřiďte se příliš trendy ani se nenechte svázat hromadou starých a dávno přežitých pravidel. Kombinujte kovy, barvy kamenů i styly. Jediné, na čem opravdu záleží je váš vkus a cit. Nejlepší kombinace vznikají náhodou a jsou výsledkem vašeho přirozeného estetického cítění. 
 
Udržujte své šperky čisté 
 
A detailem, který není radno podcenit, je i čistota vašich šperků. Je snadné na to zapomenout. Obzvlášť, pokud chodíte do sauny, na cvičení, masáže, budou vaše šperky sbírat spoustu nečistot, a tak je potřeba jim jednou za čas vrátit lesk. Jak pečovat a vyčistit své šperky se dozvíte v našem článku Jak jednoduše vyčistit šperk za 15 minut.
 

 Přejít do kolekce šperků