Šperky, které nemusíte sundavat celé léto

Stříbrný náramek se srdcem a světadíly
 
První letošní jahody se šlehačkou, první sladké vodní melouny, první teplé dny. Léto je cítit ve vzduchu. Jeho příchod nikdy nemůže být příliš rychlý. Léto je chvílí pro nové začátky, většina z nás touží být někým novým, lepším. Svlékáme starou kůži a chceme si přes léto opálit tu novou. A stejně tak to je i s módou a šperky. Naše favority měníme za novinky a nebojíme se trochu riskovat. A proč také ne, léto dovoluje vše. Barvy, vzory, nové materiály, odlehčení a zpestření. I letošní letní trendy napovídají, že i tento rok nebude jiný. 
 
Odhalená kůže nabízí řadu míst, která šperky ozdobit. Jedinou překážkou mohou být materiály, které nesnáší styk s vodou. Takových je sice spousta, je ale i řada těch, které bez problému odolají všem výzvám, které jim představíte. Takové nemusíte sundavat po celé léto. Zabalte si je s sebou na dovolenou, nebo je zkrátka začátkem června nandejte a až do září je nesundavejte.
 
Jaké to jsou a jak je letos v létě nosit?
 
Korálky
 
„Korálky můžete jak podpořit barevným a výrazným oblečením, tak uzemnit pomocí strohého minimalismu.“
 
šperky léto perly a srdce na krku
 
Jeden z největších trendů letošního léta jsou jednoznačně korálky. A to všechny typy a druhy. Od perel až po polodrahokamy. Zkusit můžete jak jednoduchost a minimalismus, tak výrazné barvy a kombinace různých velikostí. Klidně si připomeňte dětství a vsaďte na kombinaci několika druhů najednou. Nic není příliš. Korálky můžete jak podpořit barevným a výrazným oblečením, tak uzemnit pomocí strohého minimalismu. Třeba bílá košile vypadá s barevnými korálkovými náramky skvěle. Trendem letošního léta jsou také pohyblivé prsteny. Že nevíte, co si pod tím představit? Jsou to takové, které mají nějakou část, která není statická. Mohou to být buď korálky, řetízky, kamínky nebo prsten z více kusů, které se nezávisle na sobě otáčí. Takové prsteny mají symbolizovat život v pohybu a nikdy nekončící změny. 
 
 
Se šňůrkou
 
„Můžete je vrstvit i nosit samostatně. Třeba i k drahým hodinkám nebo památečnímu náramku po babičce.“
 
Náramek Zirkonové srdce u bazénu
 
 
Šňůrky a provázky jsou letním evergreenem. Většina z nás si jistě vzpomene na náramky přátelství, které před pár dekádami musel mít na zápěstí každý. Šňůrky sice stykem s vodou mohou zaznamenat opotřebení, většinou jsou ale stejně jen letní aférkou, u níž její krátký život vlastně nevadí. Některé šperky si prostě pořizujeme pro chvíle tady a teď. Náramky na sňůrce k nim patří. Vybírejte je podle aktuální nálady a neřešte, zda se hodí ke každému vašemu oblečení. Měly by působit trochu “mimo” a rozhazovat vaši doladěnou estetiku. Můžete je vrstvit i nosit samostatně. Třeba i k drahým hodinkám nebo památečnímu náramku po babičce. Pozor si ale dejte na náramky na kůži. Kůže je velmi porézní a musí být udržovaná v suchu. Jinak ztratí tvar i barvu. U nylonové šňůrky ale není čeho se bát. Je možné se s ní sprchovat a měla by bez problémů vydržet celé léto. Pro pány je ideální kotva se šňůrkou v námořnické modré, pro dámy třeba jednoduché perly
 
 
Chirurgická ocel
 
„Chirurgická ocel je ideální na ty šperky, které nebudete a nechcete vůbec sundavat.“
 
Nesmrtelná, nezničitelná, a pokud ji neztratíte, věčná. Chirurgická ocel je ideální na ty šperky, které nebudete a nechcete vůbec sundavat. Jako třeba náušnice, náramky na nohu, řetízky na krk. Zkrátka vše, co s vámi bude chodit i spát. Nehrozí u ní žádné změny barvy, narušení povrchu ani alergické reakce kůže. Je prostě bezpečná a odolná, ať už se ji rozhodnete vzít k řece, do bazénu, k moři nebo na sport. Vydrží s vámi vše. I když materiál vydrží opravdu hodně, aby byl šperk stále krásný, nezapomeňte ho občas opláchnout pod tekoucí vodou. Více si můžete přečíst v našem článku o tom, jak se starat o jednotlivé šperky.