Šperky, které ocení každý milovník zvířat

Náhrdelník s přívěskem kočky stříbro
 
„Každý z nás má v životě nejméně jednoho milovníka zvířat.“
 
Každý z nás má v životě nejméně jednoho milovníka zvířat. Miluje vše živé od žížaly až po koně a nejraději by si doma vybudoval celý útulek? Nebo je to prostě jen vášnivý koňař, pejskař, kočičí dáma a jiná zvířata pro ně neexistují? Třeba znáte někoho, pro koho je nějaké zvíře tak typické, že si nemůžete pomoct a kdykoliv vidíte něco, co vám je připomíná, musíte jim to pořídit? A možná, že jste jedním z těch lidí vy sami. Ať už je to jakkoliv, šperky se zvířaty nesou mnoho významů a mohou leccos symbolizovat. 
 
Na Bangles najdete celou řadu takových. Můžete jimi říci mnohé. Co jednotlivé šperky mohou znamenat? 
 
 
„O psech se totiž také říká to, že mají jen ty nejlepší lidské vlastnosti.“
 
 Náhrdelník s přívěskem psa
 
Začněme třeba tím největším klišé. Pes je nejlepší přítel člověka. I proto se šperk s motivem psa hodí nejen pro milovníky čtyřnohých parťáků, ale i pro toho, kdo je neskonale věrný a také oplývá těmi nejlepšími povahovými rysy. O psech se totiž také říká to, že mají jen ty nejlepší lidské vlastnosti. Upřímnost, čistota, hravost, nadšení z maličkostí. Co ještě byste na seznam přidali vy? 
 
 
 
„Šperk s motýlem může symbolizovat třeba vaši novou životní cestu.“
 
Náramek na nohu s růžovým motýlkem
 
Pro všechny svobodomyslné, laskavé a barevné osobnosti se skvěle hodí vše se symbolem motýla. Křehký, ale silný motýl není jedním z nejkrásnějších výtvorů přírody jen tak náhodou. Svá křídla si totiž nejprve musel pořádně odpracovat. Máte okolo sebe někoho, kdo je houževnatý a vytrvalý zároveň? Motýl je to pravé. Nebo možná potřebujete trochu povzbuzení a nové energie. Šperk s motýlem může symbolizovat třeba vaši novou životní cestu. 
 
 
„Umí si vzít to nejlepší z městského života i ze života v přírodě.“
 
 
Stříbrný prsten s liškou
 
Vychytralá a nevypočitatelná liška bývá spojována s mimořádnou inteligencí. Často bývá spojována také s řadou ne příliš pěkných konotací. Je to ostatně dravá šelma, která zejména v pohádkách a říkankách nebývá na straně dobra. Liška je ale v legendách často popisována jako zvíře s magickými schopnostmi a mimořádnou schopností se přizpůsobit každému prostředí. Umí si vzít to nejlepší z městského života i ze života v přírodě. 
 
 
„I v mytologii je považován za stvoření s magickými schopnostmi.“
 
Náhrdelník s koněm
 
Nebyla snad žádná chvíle v dějinách, kdy by v lidech nevzbuzoval silné emoce. Kůň je ušlechtilé a majestátní zvíře, které budí respekt a obdiv na první pohled. Jakmile se jednou projedete na jeho hřbetu, váš život už nikdy nebude jako před tím. Koně jsou možná tím nejkrásnějším zvířetem, jaké můžete potkat. i proto má tak širokou základnu fanoušků. I v mytologii je považován za stvoření s magickými schopnostmi. Symbolizuje odvahu, moudrost, odhodlání, sílu, ale také bohatství a krásu. 
 
 
„Silná, nezávislá, samostatná a mimořádně schopná a elegantní.“
 
Náhrdelník s kočičkou 
Kočky se dle nás neprávem staly symbolem single života. Ironické obrázky napovídající, že pokud nebudete moci najít životního partnera, kupte si deset koček a pár vonných svíček, se šíří internetem již několik let. Kočky přitom dříve byly považovány za posvátná a fascinující zvířata. Symbolizují sílu, obratnost, nezávislost a odvahu. Kočky si zkrátka dělají, co chtějí, a na ostatní příliš nehledí. Což ale může být mimořádně skvělá vlastnost. Jak tedy podle nás vypadá kočičí žena? Je silná, nezávislá, samostatná a mimořádně schopná a elegantní. To už zní lépe, ne? 
 
 
„Medvěd značí hlubokou a upřímnou lásku, ochranu a bezpečí.“
 
Náhrdelník s medvídkem
 
Odvaha, síla a odolnost se většinou spojují s medvědy, což není nic nečekaného. Z medvědů jde totiž trochu strach. Obraz plyšového medvídka si většinou se skutečným medvědem nespojíme. Od měkkého plyšového a milého médi má totiž hodně daleko. Jistě, medvědi jsou krásná zvířata, ale jsou také velmi nebezpeční a v lese bychom je rozhodně nechtěli potkat. Pokud ale vezmeme medvědy jako symbol, značí hlubokou a upřímnou lásku, ochranu a bezpečí. Medvídek nás má utěšit ve chvílích, kdy jsme slabí a zranění a potřebujeme podporu okolí.