Jaké šperky si vzít na letní festival

Festival holky v barevném a brýle

Léto je obdobím dovolených, koupání, dlouhých večerů a také letních festivalů. Festivalová sezóna je zásadním momentem roku. Neopakovatelná atmosféra si žádá něco speciálního. Módní kreace, make-up a šperky většinou neznají hranic kreativity. Můžeme si obléct nejrůznější barvy, textury a kousky, na něž bychom si jinak netroufli. Často si nové kousky kupujeme přesně a jen pro tyto příležitosti. V létě se to přeci může. 

 
„Pro většinu z nás je festivalová móda synonymem pro volnomyšlenkářské sedmdesátky.“
 
Pro většinu z nás je festivalová móda synonymem pro volnomyšlenkářské sedmdesátky, květinové děti a jejich alternativní přístup. Nebo možná máte v hlavě  fotografie z asi nejslavnějšího hudebního festivalu na světě - Coachelly. Peříčka, květinové koruny, krajka, třásně, batika a hodně barev. Tento rok se ale během hudebního víkendu objevila řada slavných módních influencerů v překvapivě jednoduchých kombinacích. Co to znamená? Bohémský styl je letos na ústupu a na řadu přichází minimalismus. Nebojte, festivalové kreace se v zásadě nemění, jen máte nyní na výběr z více možností. 
 
„Móda si letos bude pohrávat se zajetými stereotypy, tak se nebojte přidat.“
 
Můžete se držet barevné a hravé klasiky, stejně tak ale můžete sáhnout po jednoduchosti, minimalismu, nenápadných špercích i oblečení. Místo batikované halenky a háčkovaného přehozu si tak můžete vzít jednoduché modré džíny a bílé tílko. Neonové tričko s nápisy vyměňte za černé a pruhované barevné kraťasy nahraďte béžovými cargo šortkami. Letos je prostě dovoleno jít na festival a vypadat tak, jako kdybyste tam vůbec nešli. Móda si letos bude pohrávat se zajetými stereotypy, tak se nebojte přidat. 
 
„Můžete se vyřádit třeba jen na špercích a poskládat si celou barevnou paletu náramků.“
 
Můžete se vyřádit třeba jen na špercích a poskládat si celou barevnou paletu náramků. Klidně ale můžete minimalismus držet až do konce a vzít si jen drobný řetízek na krk a nenápadné stříbrné prstýnky. 
 
Jaké šperky z Bangles doporučujeme na letošní festivalovou sezonu my? 
 
Vrstvení korálkoých prstenů festivaly
 
Korálkové vrstvení
 
Korálky jsou trendem mezi šperky, ať už se na festival chystáte, či ne. Proto s nimi neuděláte chybu na žádné akci a v žádném množství. Od prstýnků až po náhrdelníky. Nebojte se vrstvit a kombinovat dle libosti. 
 
Náramky
 
Co se týká náramků a léta, nic není příliš. Nebojte se jich nosit celé zápěstí, klidně ale noste jen jeden drobný po celé léto. Nás během sezony festivalů baví především ty na nohu. Zkuste třeba ty na nylonové šňůrce, které vydrží všechno, včetně častého máčení i potu. 
 
Šperky po celém těle
 
Body chains jsou na léto velmi populární. A není se čemu divit. Dají se totiž nosit ve velkém. Do hlubokých výstřihů, okolo pasu ke crop topu  nebo ve vlasech. Pokud nemáte žádný šperk na tělo po ruce, můžete spojit několik řetízků v jeden a omotat ho kolem pasu. 
 
Detaily
 
Zaměřte se na zajímavé detaily. Třeba barevný kámen, neobvyklý tvar přívěsku či nylonovou šňůrku. Přidejte jeden zajímavý prvek k vašim obvyklým jednoduchým šperkům a nechte ho vyniknout. 
 
Náramek Azur nastavitelný