Hit léta? Šňůrkové náramky!

Popularita šňůrkových náramků dramaticky vzrůstá! Důvodů je několik. Tento typ náramku je velmi pohodlný s možností úpravy velikosti a navíc je jednoduše krásný a efektní. Za každým jednotlivým náramkem stojí poctivá ruční výroba. V samotném náramku se snoubí jednoduchá nylonová šňůrka s méně či více výrazným prvkem ze šperkovního stříbra 925. Stříbrné prvky jsou antikorozně upraveny a některé dozdobeny vsazenými zirkony.

Náramek křížek a náušnice se zirkony  Náramky se slonem a srdíčkem  Náramek na šňůrce s kopretinou 

Velmi oblíbený je náramek s prvkem křížku, který již potěšil spoustu žen v České i Slovenské republice. Kdo preferuje zvířecí motiv a štěstí k tomu, může se ozdobit náramkem se slonem. Pro milovníky květin máme v nabídce velice žádaný náramek s kopretinou. Tento náramek skvěle doplníte náušnicemi a prstenem s kopretinou. Velkým hitem je minimalistický šňůrkový náramek se třemi krystaly Preciosa. Motiv lásky – srdce, je k dostání hned v několika variantách. Symbol volnosti a svobody (dle některých zdrojů symbol andělské čistoty) objevíte u několika náramků. Někteří možná již tuší, že hlavním motivem těchto náramků jsou křídla. Objevit můžete náramek s křídly a tyrkysově zelenou šňůrkou. Luxusním kouskem je náramek Andělské křídlo, který je zdoben vsazenými zirkony (k dostání se stříbrným a zlatým křídlem).  K romantickým povahám se dozajista hodí náramek s růžovou šňůrkou, jehož hlavním prvkem je mašle. Originální náramek, který se nikdy neokouká, to je jistě náramek Filigrán. Jedinečný symbol, jež má v každém jednotlivém náboženství svůj význam již od pradávna, je symbol stromu života - Náramek Strom života & nylonová šňůrka. Symbol stromu života vyobrazuje jakousi jednotu a vzájemné propojení všeho živého na naší planetě.  Pro ty, co hledají náramek s hlubším významem, je v kolekci další populární symbol - symbol nekonečna. Magický symbol ležaté osmičky svým významem symbolizuje cyklickou podstatu života na Zemi, tedy nikdy nekončící návrat od konce k začátku (vždy něco končí a něco nového začíná). Milovníky hor zaručeně okouzlí náramek Hory & nylonová šňůrka. Medailonek v podobě hor naleznete také na řetízku Hory, se kterým náramek perfektně sladíte. Pokud máte raději šplouchání vln, pláže a sluníčko, náramek s mořskou hvězdicí či šňůrkový náramek s kotvou jsou pro vás těmi pravými kousky. Kotva je znamením síly, oddanosti, naděje, věrnosti v lásce a je také vnímána jako symbol obchodních úspěchů. Tento motiv objevíte i na několik dalších špercích v našich kolekcích. Nebo byste raději perlové náramky? Můžete vybírat v kolekci náramků s přírodními sladkovodními perlami. Velkým hitem z edice Bangles šňůrkových náramků je náramek se symbolem kruhu a vsazenými zirkony, na jehož šňůrku jsou navlečeny bílé korálky. Tento náramek, který působí velmi luxusně, je z dané edice nejvýraznějším kouskem.

Náramek šnůrka a korálky čtverec  52941804_2189240328006333_7055498396689235968_n  šnůrkové náramky

V letním období se mnoho z nás jde osvěžit k vodě. Jak je to s koupáním a šňůrkovými náramky? Voda těmto náramkům nevadí. Je třeba však myslet na to, že stříbrný prvek po kontaktu s vodou dříve začne oxidovat. Šperky vlivem času zoxidují i při běžném nošení v suchu, čemuž se zabránit nedá. Oxidace se však dá lehce zbavit vyčištěním šperku. Víte, která voda šperkům prospívá a která naopak škodí? Se kterými našimi šperky můžete bez problému dělat parádu i u vody a které raději odložit? Více se dozvíte v článku Šperky do vody, ano či ne?

Každý člověk má svůj jedinečný vkus, osobnost i styl. Z tohoto důvodu je i naše kolekce šňůrkových náramků velmi různorodá, aby jste si mohli vybrat přesně ten pravý kousek, který bude zdobit vaše zápěstí.