Jaké šperky darovat na svátek zamilovaných?

předání šperku ženě náhrdelník valentýn

 
Doba mezi Vánoci a svátkem lásky i letos plyne rychleji, než by nám bylo příjemné. Sotva jsme si oddechli, že nikdo u stromečku nezůstal bez perfektního dárku, musíme pro naše nejdražší polovičky vymýšlet další překvapení. Leden prostě není měsíc, ale spíše týden. Co bychom ale pro lásku neudělali. 
 
"Sotva jsme si oddechli, že nikdo u stromečku nezůstal bez perfektního dárku, musíme pro naše nejdražší vymýšlet další překvapení."
  
Valentýn je pro obyvatele kontinentální Evropy pořád trochu novinkou. Dlouho tak nebylo úplně jasné, kdo ho vlastně slaví. O všeobecném očekávání pugetů rudých růží a čokoládových bonboniér ve tvaru srdce tak nemohla být ani řeč. Pokud jste se se svou polovičkou přímo nedohodli, že svátek zamilovaných společně oslavíte, nikdo se na vás nemohl zlobit. Co nedokázala televize a americké filmy, dokončily ovšem sociální sítě, a tak je dnes zcela běžné, že 14. února nesmíte zaspat. Toto datum je spojeno s láskou a jejím vyznáváním už i u nás a kdo to neví, může se dostat do potíží. Pokud na rande nedorazíte s něčím v růžové či červené barvě a s motivem srdce, váš večer ani následující dny nejspíš nebudou příliš veselé. Samozřejmě nezapomínejte ani na své kamarády/kamarádky a rodinu. Protože, i když to tak na první pohled nevypadá, Valentýn není svátkem pouze romantické lásky. V tento den můžete oslavit jakýkoliv druh láskyplného vztahu ve vašem životě. 
 
"V tento den můžete oslavit jakýkoliv druh láskyplného vztahu ve vašem životě."
 
A nezapomeňte, že je lepší mít dárek dopředu alespoň trochu promyšlený. Last minute pozornosti ze supermarketu se vždy prozradí. I myšlenka se počítá. Raději se tak vyhněte nepraktickým plyšákům a podobným kýčům, jaké vídáme v televizi a jakých jistě budou plné obchody. Drobný šperk se symbolem srdce vám neudělá díru do rozpočtu a potěší. Navíc neskončí na dně skříně v propadlišti dějin.
 
Náramek Blush Heart valentýn
 
"Drobný šperk se symbolem srdce vám neudělá díru v rozpočtu a potěší."

 Láska na první dobrou

Valentýna si většina z nás spojí s výraznými červenými a růžovými dekoracemi ve tvaru srdce, pugety růží, plyšáky svírajícími srdce s přímočarými nápisy a kýčem všech dalších podob. Pokud ale někomu chcete říct "Be my Valentine" bez použití polyesterového medvěda, nebo třpytivého přáníčka, zkuste to vkusně - se šperky se symbolem srdce. Můžete sáhnout po nenápadném prstýnku, náramku nebo řetízku. Ideálně splňují všechny podmínky valentýnského dárku, ale zároveň je můžete nosit po celý rok a mít tak lásku neustále na očích.   

Nenápadně

Můžete se ale vydat i cestou nenápadné elegance. Pokud chcete pořídit něco pěkného pro toho, kdo si v "komerčním americkém" svátku příliš nelibuje, ale vy stejně tušíte, že mu drobností uděláte velkou radost, podívejte se po špercích, které nekřičí Valentýn na hony daleko. Mohou to být jednoduché náušnice se třpytivými zirkony, nenápadné srdíčko na krk, náramek se symbolem nekonečna a drobným nápisem "love", který se hodí do každé šperkovnice, nebo třeba prstýnek s krajkovaným motivem ve tvaru srdcí. Nebo rovnou celý set
 
Prsten krajkové srdce valentýn

Pro náročné

Nebo máte naopak ve svém okolí někoho, kdo na svatého Valentýna očekává modré z nebe? Luxusním a nadčasovým šperkem nejde nic zkazit. Ani ta nejvyšší očekávání nezůstanou nenaplněna. Prsten s růžovým zirkonem ve stříbře je pro náročné dokonalou volbou. Stejně tak můžete sáhnout po zářivých náušnicích různých typů - od visacích po pecky. Nic ovšem nezkazíte ani všeříkajícím náhrdelníkem s velkým přívěskem ve tvaru srdce. Nebo rovnou dvěma srdci v oblíbené rose gold barvě

Pro něj

Nezapomeňte na něj. Radost mu uděláte třeba pánským originálním šperkem. Nemusí být zrovna se symbolem srdcí nebo zamilovaným motivem. Stačí, když si zkrátka vzpomenete a darujete mu něco, co bude mít stále při sobě a tím si na vás vždy vzpomene. Skvělým tipem je náhrdelník s kotvou, která značí úspěch, sílu a věrnost. Stylovým pánským náhrdelníkem s hlubším významem je náhrdelník s tesákem - symbolem energie života a sexuality. Pokud má raději náramky, můžete zvolit minimalistický náramek s lávovými kameny, se kterým zaručeně nešlápnete vedle a hodí se ke všem stylům oblečení.
 
Dárek pro muže

Pro kamarádky

Ať už budete Valentýna slavit v páru, nebo single, nezapomínejte ani na své kamarádky. "Galentines day" je totiž stejně důležitý a nemusíte ho slavit jen jako protest nezadaných. Dárky pro všechny vaše věrné "gals" můžou být o něco hravější a vtipnější než pro romantickou lásku. Zkrátka více fun. Pokud se rozhodnete obdarovat svou věrnou partu něčím drobným, můžete sáhnout po náramcích s provázkem. Pokud ani jedna nemáte partnera/partnerku a lásku si už dlouho přejete, můžete s takovým šperkem třeba spojit právě jejich hledání. Až najdete lásku, předáte ho dál, nebo ho uložíte do šperkovnice, aby láska vydržela.