Rozdáváme náušnice zdarma k prstýnku s motivem zajíčka 🐰

Zvolit šperky ve zlaté nebo stříbrné barvě?

Zalíbil se vám šperk, který je dostupný jak ve zlaté, tak i ve stříbrné barvě a uvažujete nad tím, jakou barvu zvolit? Poradíme vám, jaká barva vám bude více slušet, a také vám přiblížíme po jakých barvách kamenů sáhnout.

Zlatý nebo stříbrný prsten bangles

Budou vám více slušet zlaté nebo stříbrné šperky? 

Uvažujete nad tím, jestli byste měli raději sáhnout po špercích ve zlaté nebo ve stříbrné barvě? Ideální je barvu kovu zvolit podle vašeho tónu pleti, barvy vlasů, barvy očí a v neposlední řadě podle stylu oblékání. Rozlišují se tři tóny pleti, a sice studený tón, teplý tón a neutrální tón. Odhalit, jaký tón pleti máte právě vy, vám pomůže pokožka na zápěstí.

Pro ženy se studeným tónem pleti stříbro nebo bílé a růžové zlato

Jak poznat, že máte studený tón pleti? Jednoduše. O studený tón pleti se jedná v případě, že se špatně opalujete, snadno se spálíte a žíly na vašem zápěstí jsou na denním světle zbarveny do modra nebo fialova. Ženy se studeným tónem pleti obvykle mívají blond, hnědou nebo černou barvu vlasů a modré nebo tmavě hnědé oči. Ženám se studeným tónem pleti nejvíce sluší stříbrné šperky nebo šperky z bílého či růžového zlata.

Řetízek two hearts

Jaké barevné kameny sluší ženám se studeným tónem pleti?

Pokud máte studený tón pleti, rozhodně neuděláte chybu, pokud zvolíte šperky s perlami nebo průzračnými zirkony a diamanty. Slušet vám ale budou i barevné drahé kameny, vybírejte ty, které jsou zbarveny do růžova, červena, modra, fialova a zelena.

Ženám s teplým tónem pleti lichotí žluté a růžové zlato

Ženy s teplým tónem pleti se na slunci velmi dobře opalují a jen málokdy se spálí, žíly na zápěstí mají nažloutlou barvu s olivovým nádechem. Ženy s teplým tónem pleti mívají medově blonďaté, zrzavé nebo hnědé vlasy a modré, zelené nebo světle hnědé oči. Neobyčejně jim sluší zejména šperky v zlaté barvě nebo šperky z růžového zlata.

Prsteny zirkon a puls ve zlaté

Barvy kamenů, které sluší ženám s teplým tónem pleti

Teď už víte, jakou barvu šperků zvolit. Pojďme se nyní podívat, po jakých barvách kamenů sáhnout. Ideální jsou drahokamy v odstínech hnědé, oranžové, červené, zlaté, tyrkysové, žluté nebo žlutohnědé barvy.

Po jakých špercích sáhnout, pokud máte neutrální tón pleti? 

Pokud nemáte ani studený tón pleti, ani teplý tón pleti, máte neutrální tón pleti. V tom případě nejste nijak výběrem šperků omezeny a můžete nosit jak šperky ve stříbrné barvě, tak i šperky ve zlaté barvě. Můžete také libovolně experimentovat s barvami kamenů.

Teď už víte, jaké barvy šperků vám budou slušet ze všeho nejvíce. Udělejte si radost šperkem Bangles, který podtrhne vaši krásu.