Celý březen rozdáváme náušnice zdarma k prstýnku s motivem zajíčka 🐰

Náramky na nohu jsou hitem letošního léta

Kdy šperky vypadají nejlépe? Když na ně dopadají teplé paprsky slunce, díky kterým se třpytí tak, až přechází zrak. Léto je skvělou příležitostí, jak ukázat šperky v celé jejich kráse. A jaký šperk je v kombinaci s šaty, sukněmi nebo kraťasy lepší než náramek na nohu, který letním outfitům vdechne nádech exkluzivity?

Stříbrný náramek na nohu Motýlek

Historie náramků na nohu

Kdy se vlastně náramky na nohu poprvé objevily? Jejich historie je opravdu bohatá, první náramky na nohu totiž byly objeveny již ve vykopávkách hrobů Sumerů, kteří byli považováni za „kolébku civilizace“. Náramky na noze nosily i ženy ve starověkém Egyptě, pokud jejich kotník zdobil zlatý nebo stříbrný náramek s drahými kameny, znamenalo to, že je žena manželkou velmi bohatého muže. Oblíbené byly i ve starověké Indii a nedílnou součástí indických svatebních kompletů jsou dodnes. U nás se velké popularity dočkaly v 90. letech a stejně jako se vrací móda z této doby, vrací se i tyto výjimečné šperky, které nepostrádají šmrnc.

Náramky na nohu: Dokonalé s šaty i plavkami

Možností, s čím náramky na nohu nosit, je nespočet. Skvěle vypadají v kombinaci s ohrnutými džíny a kotníkovými teniskami, elegantními šaty a botami s vysokými podpatky a také s plavkami, ať už se sandály nebo naboso. Jsou tak nezbytným doplňkem na chvíle strávené u bazénu nebo na dovolené na pláži. Ostatně tento půvabný doplněk si oblíbily i světové celebrity a nejvlivnější influencerky světa a na svých přehlídkách ho představily i světoznámé módní značky v čele se značkou Calvin Klein nebo Marc Jacobs.

Výběr náramků na nohu je více než bohatý

Při výběru náramků na nohu se setkáte s minimalistickými šperky zdobenými přívěskem, například přívěskem ve tvaru motýlka, berušky, kopretiny nebo zlatých palem, které k létu nedílně patří. Výhodou takovýchto jednoduchých šperků je, že je můžete mezi sebou libovolně kombinovat, přeci jen, náramek na noze nemusí být jen jeden. Zvolit také můžete náramky na nohu, které jsou složeny z více řetízků a na noze budou nepřehlédnutelné.

šňůrkový náramek na nohu Zlaté Palmy

TIP: Letní set náramku na nohu a na ruku a náušnic s kotvou

Máte rádi šperky, které k sobě vzájemně dokonale ladí a které v sobě zachycují atmosféru krásných letních dnů strávených u vody? Udělejte si radost stříbrným setem v luxusní dárkové krabičce, který kromě náramku na nohu s motivem kotvy obsahuje také náramek na ruku s kotvou a náušnice, jak jinak než s motivem kotvy.

set-šperků s-motivem-kotvy_optimized

Ke krátkým tričkům a tílkům? Třpytivý náramek

Léto je nejen skvělou příležitostí k nošení náramků na nohu, ale také náramků na ruku. Kdy jindy totiž náramky vyniknou tak, než ve chvíli, kdy si oblečete tričko s krátkým rukávem nebo tílko? Výběr náramků na ruku je stejně jako výběr náramků na nohu velmi pestrý. Krok vedle neuděláte například s náramky ze stříbra, které vypadají luxusně a na slunci se dokonale rozzáří.  

V nabídce značky Bangles najdete krásné náramky na nohu, které můžete sladit s náramky na ruku, jež se vyznačují stejným designem. Který šperk se stane ozdobou letošního léta?