Jak stylově a originálně vrstvit různé druhy šperků

Více je někdy zkrátka více. Hlavně ve chvílích, kdy si nechcete vybírat a chcete mít všechno. Při výběru šperků klidně hoďte všechna pravidla za hlavu a nechte kreativitu volně proudit. 
 
Šperky nejsou jen módní doplňky. Vyjadřují naše momentální rozpoložení, řada z nich je spojena s důležitými životními okamžiky, které jsou nedílnou součástí našeho života a osobnosti. Šaty sice dělají člověka, šperky jsou však tím posledním střípkem mozaiky, který nás dělá jedinečnými. Toužíte vyzkoušet trendy masivní řetěz, ale zároveň nedokážete sundat památeční medailonek po babičce? Nebo milujete výrazné prsteny s barevným kamenem, ale váš snubní prsten je ve zcela jiné stylové kategorii? Nemusíte si vybírat to nebo ono, u šperků rozhodně platí, že když na to půjdete chytře, můžete mít vše. 
 
Outfit, klíč k úspěchu 
Náramek Spletené Srdce dámský
 
 
 
To, co máte v danou chvíli na sobě, je při výběru šperků důležité, ale nenechte se vaším outfitem příliš svazovat. K minimalistické kombinaci se hodí i maximalistické šperky, stejně tak si k eklektickému stylu můžete vzít drobné prsteny a jemné náramky. Zkuste o šperku i vašem oblečení přemýšlet odděleně. Právě tak totiž dosáhnete té správné vyváženosti. Přirozená originalita vždy vítězí nad vyumělkovanou dokonalostí. Zkuste nejprve vybrat šperky, ty by totiž, aby splynuly s vaší osobností, měly být něčím, co nepotřebujete každý den od základu měnit. Vše, co na sobě máte, by mělo vycházet z vás, takže pokud milujete velké prsteny, ale v módě jste spíše konzervativní, spojte oba světy a uvidíte, že vznikne naprosto jedinečná záležitost. 
 
Mix materiálů
 
Vrstvení šperků prsteny rozdílný materiál
 
Dávno neplatí, že by se kovy či různě barevné kameny neměly mixovat, aktuální trend velí pravý opak. Nemusíte hlídat barvu kovových komponentů na kabelce a pásku, tudíž stejně volně můžete přistupovat i ke šperkům. Pokud si stále nebudete jistá, zvolte jeden spojující prvek, který následné kombinování "ponese na zádech". Například hodinky v kombinaci zlata a stříbra, náušnice z bílého a žlutého zlata, nebo náramek z více různě barevných kovů. Od tohoto kousku se můžete odpíchnout a postupně navazovat s dalšími šperky. 
 
Náramky
 
Náramky kruh a preciosa
 
Náramek je asi nejsnazším kouskem, na němž si vrstvení šperků vyzkoušet. Zlatý řetízek od babičky můžete kombinovat s jednoduchým kroužkem z chirurgické oceli a k nim ještě přidat náramek z nylonové šňůrky. Vaše zápěstí tak může být místem, kde nosíte řadu vzpomínek. Suvenýr z dovolené, dárek k promoci i drobná připomínka toho, že jste zvládla náročný pracovní měsíc. Emoce jsou na prvním místě a o složení rozhodujete jen vy. 
 
Náhrdelníky
 
Náhrdelníky vrstvení šperky gaia
 
Bylo jen otázkou času, než se masivní řetěz dostane i do naší šperkovnice. Pokud si s ním nevíte rady, nebo jste přesvědčená, že to není nic pro vás, zkuste ho nenápadně navrstvit přes své oblíbené řetízky, které nosíte každý den, a navrch ještě klidně přidejte choker. Pokud budete mít pocit, že i tak působí řetězy příliš těžce, pohrajte si s výstřihem a barvou svršku. Výrazné náhrdelníky se skvěle vyjímají jak s klasickým bílým tričkem s kulatým výstřihem, tak i v rozhalence. Můžete je ale nosit i přes svetr nebo jím orámovat zapnutý límeček košile. Začněte s jednoduchou bílou, na které nebude řetěz působit tak výrazně. Jakmile si na něj zvyknete, uvidíte, že si rozumí se všemi barvami i typy výstřihů. 
 
Prsteny
 
Prsteny Srdce se zirkony vrstvení
 
Ruce upoutají pozornost okolí mnohem více, než bychom si mysleli. Krásné, upravené a zdravě vypadající toho o člověku prozradí mnoho. Pokud jejich krásu ještě podtrhnete správně vybranými šperky, není o čem. Je pravda, že drobné tenké prstýnky vypadají elegantně a nic jimi nezkazíte, někdy to ale může být trochu nuda. Zkuste je vrstvit, kombinovat a nosit na různých prstech. Máte doma prstýnky, které jsou vám malé? Nasaďte je na malíček nebo je noste "na půl prstu" hned za prvním kloubem. Klidně ale jednotu rozbijte něčím nečekaným. Můžete třeba mixovat stříbro, rose gold i klasické žluté zlato na jedné ruce nebo zvolit několik různě barevných kamenů najednou