Jak nosit šperky dohromady s pleteninami

prsteny pro ženy stříbrné nastavitelné zvěrokru a cestovatelské srdce
 
I když podzim oficiálně nastal již před pár týdny, to opravdové podzimní počasí se hlásí až nyní. Přišla chvíle na tlusté svetry, roláky, cardigany, zkrátka všechny teplé pleteniny, které nás zahřejí na těle i na duši. Ale co vaše oblíbené šperky? Pod záplavou vlny se mohou snadno ztratit, to ale neznamená, že byste se jich měla přes chladné roční období vzdát. 
 
Pokud patříte mezi ty, kteří se jednoduše smířili s tím, že od začátku listopadu až do května budou vaše milované šperky schované pod nánosy šátků, svetrů, šál, čepic, roláků a triček s dlouhým rukávem, máme skvělou zprávu. Ani když na sobě budete mít čtyři vrstvy oblečení, nemusíte se svých milovaných šperků vzdávat a mohou být stále vidět. Jak stylově nosit šperky s podzimními a zimními pleteninami? 
 
„Ani když na sobě budete mít čtyři vrstvy oblečení, nemusíte se svých milovaných šperků vzdávat a mohou být stále vidět." 
 
Přes rukávy
 
Že vám svetry s dlouhými rukávy zakrývají většinu šperků, kterými zdobíte svá zápěstí? Není nic, co by se nedalo stylově vyřešit pomocí pár chytrých triků. Náramky jednoduše oblékněte přes ně. Ty na nylonové šňůrce můžete více utáhnout, ty řetízkové potom můžete zajistit pomocí hodinek, které obléknete na konec vašeho náramkového ansámblu jako zajištění pro další náramky. Zůstanou na svém místě a nebudou se posouvat pod rukáv. 
 
šňůrkové náramky přes rukávy svetru
 
Maxi velikosti
 
K pleteninám se také více hodí výrazné a velké šperky, které nezapadnou. Masivní řetězy, prsteny a náramky, které po zbytek roku příliš nenosíte, se skvěle hodí. Stejně tak si můžete dovolit výrazné a dlouhé náušnice. Že si je šetříte na speciální příležitosti? Vezměte si je k teplé pletenině a uvidíte, jak skvěle spolu fungují. Byla by škoda si ty nejhezčí šperky nechávat doma a šetřit si je na události, které vás čekají třeba jen jednou za rok. Ty dlouhé visací náušnice a masivní kruhy? Právě nyní je pro ně tak ideální doba. Vyniknou, i když na sobě budete mít oversized rolák vytažený až po ušní lalůčky.
 
„Masivní řetězy, prsteny a náramky, které po zbytek roku příliš nenosíte, se skvěle hodí. Stejně tak si můžete dovolit výrazné a dlouhé náušnice."
 
náušncie Royal z chirurgické oceli dámské
Rolák
 
S roláky je to snadné. Ty tenké si totiž skvěle rozumí se všemi druhy šperků. Jednoduše je obléknete přes ně. Náhrdelníky vyniknou například na černém či jiném tmavém podkladu ještě lépe a náramky můžete obléci jak na zápěstí, tak na paži. Tam můžete nosit třeba o něco větší náramky, které vám na zápěstí nesedí. A pamatujte, jeden nikdy není dost. A to platí jak u náramků tak u řetízků na krk. Rolák krásně vyzdvihne každý kousek a ještě přidá něco extra. Elegance doplněná o zajímavé prvky funguje skvěle jak do kanceláře, tak na večer. Přidejte ještě náušnice a můžete vyrazit. 
 
 
„Rolák krásně vyzdvihne každý kousek a ještě přidá něco extra. Elegance doplněná o zajímavé prvky funguje skvěle jak do kanceláře, tak na večer."
 
Náhrdelník strom života se zirkony pro ženy na svetru
 
Cardigan
 
Bez cardiganu se žádná podzimní a zimní sezona neobejde. Tlusté, tenké, s výstřihem u krku i hlubokým V - všechny se hodí. Můžete je nosit zapnuté i rozepnuté a různě si hrát s knoflíčky, kterými můžete celkové vyznění cardiganu pokaždé měnit. A stejně tak můžete do hry zapojit i vaše šperky. Cardigany si totiž rozumí se všemi šperky z vaší šperkovnice. Ideální jsou především delší řetízky, které v jejich výstřizích vyniknou nejlépe a i když budou sebedrobnější, nezapadnou. Co se délky týče, záleží jen na vás, zda budete chtít upozornit na hloubku vašeho výstřihu pomocí hodně dlouhého náhrdelníku, nebo pomocí toho kratšího zdůraznit ladný krk. Navrstvěte na sebe několik oblíbených řetízků a doplňte je třeba chokerem
 
 „Navrstvěte na sebe několik oblíbených řetízků a doplňte je třeba chokerem."
Šperky řetězové pozlacné gaia bangles
 
Chunky knits (huňaté svetry)
 
Co dělat když je pletenina tlustá a nic přes ni neobléknete? K takovým volte buď dlouhé řetízky, chokery nebo velké prsteny. Volně spadající rukáv zakrývající část dlaně přivede ještě více pozornosti na vaše prsty a vaše oblíbené prsteny více vyniknou. Stejně tak choker vynikne nad kulatým výstřihem, který ho krásně podtrhne.