Dress code a šperky: 2. díl – Slavnostní oblečení

žena slavnostní oblečení na gauči

Pomalu ale jistě se blíží plesová sezóna, období spojené s vánočními večírky i doba, kdy se někteří z nás chystají na netradiční zimní svatby nebo do divadla. Všechny tyto události mají něco společného. Jedná se o výjimečné akce, ke kterým nerozlučně patří slavnostní oblečení. A my se nyní podíváme na to, jaké šperky se ke slavnostnímu oblečení dokonale hodí.

  V případě plesů, svateb nebo návštěvy divadla jsou šperky tím, co dokáže doladit slavnostní outfit k dokonalosti. 

 

Jak se obléct jako host na svatbu?

Řada žen tápe v tom, co si na sebe obléknout, když se chystají jako hosté na svatbu. Oblečení vždy vybírejte podle toho, v jakém duchu se svatba nese. Vždy však platí, že by šaty neměly být bílé a černé, pokud si to ženich s nevěstou výslovně nepřejí. Krok vedle neuděláte, pokud sáhnete po oblečení pastelových barev. A délka sukně nebo šatů? Ke kotníkům, ke kolenům nebo midi, mini délce se raději vyhněte, nehodí se pro takto slavnostní událost.

  Krok vedle neuděláte, pokud sáhnete po oblečení pastelových barev. 

 

Oblečení na ples

Chystáte se na ples? Pak také možná uvažujete nad tím, co na sebe. V první řadě je třeba říci, že se na ples nehodí koktejlové šaty, i když je vídáme poměrně často. K této slavnostní události se hodí šaty s délkou minimálně ke kolenům. A jaké boty zvolit? Sáhnout můžete po lodičkách s uzavřenou špičkou nebo páskových sandálech na jehlovém podpatku.

  Na ples se nehodí koktejlové šaty, i když je vídáme poměrně často. 

 

Co na sebe do divadla?

Pokud se chystáte do malého komorního divadla, neuděláte chybu, když si na sebe obléknete společenské šaty nebo koktejlky. V případě, že se však chystáte do Státní opery nebo do Národního divadla, měly byste vyrazit ve velké večerní toaletě.

Šperky ke slavnostnímu oblečení, se kterými zazáříte

V případě plesů, svateb nebo návštěvy divadla jsou šperky tím, co dokáže doladit slavnostní outfit k dokonalosti. Pokud máte vybrané výraznější oblečení s kamínky nebo krajkou, doporučujeme sáhnout po minimalističtějších špercích. Vzdát se však nemusíte ani výrazných šperků. Ty však doporučujeme zejména v případě, že máte například jednobarevné šaty nebo velmi jednoduché šaty. Ideální je, aby dominovalo buďto oblečení, nebo šperky.

modelka šperky perlové bangles

Nadčasové perly

Ať už se chystáte do divadla, na ples nebo na svatbu, velkou službu vám udělají šperky s perlami, které jsou pro slavnostní příležitosti jako stvořené. Perly jsou velmi elegantní a ženské. V minulosti byly znakem vysokého postavení a luxusu. Zvolit můžete například půvabný stříbrný řetízek Perla & Zirkon.

  Perly jsou velmi elegantní a ženské. V minulosti byly znakem vysokého postavení a luxusu. 

 

Ve znamení třpytu

Třpytivé šperky osázené zirkony nebo případně diamanty vždy byly a pravděpodobně ještě dlouho budou nejoblíbenějším typem šperků, které si ženy berou v případě slavnostních událostí. Pokud si plánujete vzít šaty bez ramínek, doporučujeme sáhnout po náhrdelníku, který zvýrazní a prodlouží váš krk. Naším tipem je stříbrný řetízek Kruh & Zirkony. Pokud budete mít vyčesané vlasy, budou vypadat nádherně například náušnice z chirurgické oceli Snowflake.

Stříbrný řetízek kruh a zirkony

Výraznější šperky

Máte jednoduché šaty, ale přejete si být nepřehlédnutelná? V tom případě se nebojte sáhnout po výraznějších špercích. Vaše okolí jistě zaujme náramek z chirurgické oceli Květy, nepřehlédnutelný náramek Azur nebo originální řetízek Druzy.

Náramky z chirurgické oceli květy

Pokud se chystáte na slavnostní akci, přejeme vám, ať se ve vybraném outfitu doladěném krásnými šperky cítíte co nejlépe a akci si co nejvíce užijete.

Vybrat šperky