Dress code a šperky: 1. díl – Business oblečení

Chystáte se na důležitou obchodní schůzku? Anebo jste pozváni na akci, na které byste měli mít business oblečení? Outfit už máte vybraný, ale uvažujete nad tím, jaké šperky k oblečení zvolit tak, abyste dosáhli perfektního výsledku? Pak je tento článek přesně tím pravým pro vás.

Do kategorie business oblečení, které je spojeno s pracovním oblečením, se řadí dress code Business Casual a Business Formal

 

Dres code a šperky náhrdelník kruh iva 
 

Co si představit pod pojmem business oblečení?

Při různých příležitostech narazíte na několik typů dress code. Nejčastěji se setkáte s pojmy Casual, Smart Casual, Business Casual, Business Formal, Semi Formal, Black Tie a White Tie. Do kategorie business oblečení, které je spojeno s pracovním oblečením, se řadí dress code Business Casual a Business Formal. Pojďme si tedy tyto styly oblékání blíže představit a seznámit se s tipy na šperky, které se k business oblečení dokonale hodí. 

Business Casual

Začněme uvolněnějším stylem. Podíváme se na dress code Business Casual, pod kterým je možné si představit pracovní oblečení používané na denní bázi. Tento typ oblečení je spojený zejména s obchodníky, lidmi pracujícími v kancelářích, realitními makléři apod. Jedná se o elegantní styl, který působí profesionálně, ale není tak striktní jako dress code Business Formal, na který se podíváme vzápětí.

Ženy mohou sáhnout po šatech, sukních, sukňových a kalhotových kostýmcích. 

 

Jak by se měli oblékat muži?

Muži mohou vsadit na košili s dlouhým rukávem, polokošili s dlouhým rukávem, rolák a sportovní sako. Jako spodní díl si mohou obléknout například pohodlné bavlněné kalhoty. V případě tohoto typu dress code není nutná kravata, obuv by měla být uzavřená.

A ženy?

Ženy mají poměrně pestrý výběr, sáhnout mohou po šatech, sukních i sukňových a kalhotových kostýmcích. K sukním i kalhotám je vhodné kombinovat halenky, košile nebo elegantní svetry. Šaty a sukně by měly být vždy v délce ke kolenům a delší. A obuv? Zvolit můžete kožené boty, lodičky, mokasíny i oxfordky.

žena pracovní outfit kostýmek

Tipy na šperky pro ženy

Se šperky je to v případě stylu Business Casual podobné jako s oblečením, měly by být elegantní, ale nemusejí být úplně minimalistické a nenápadné. Skvělou službu vám udělá například elegantní, ale přesto nepřehlédnutelný náramek Glow, náramek Kruh s korálky, náramek Shine rose gold, originální řetízek Půlměsíc růženínový, řetízek Srdce Nobles a náušnice Golden drop.

ŘETÍZEK půlměsíc růženínový

Business Formal

Dostáváme se k dress code Business Formal, který je poměrně striktní. Jedná se o konzervativní styl oblékání typicky spojený s povoláním právníků, obchodníků a vrcholových manažerů.

Mužské oblečení

V případě mužů je základem kvalitní oblek s jednobarevnou košilí, případně s košilí s decentním vzorem. Také kravata by měla být jednobarevná nebo mít jemný vzor a ladit se sakem a s košilí. A boty? Nejlépe lakované kožené boty zkombinované s ladícím opaskem a aktovkou. Muži mohou mít na ruce elegantní typ hodinek.

Formální pracovní oblečení muž a žena

Oblečení pro ženy

Ženy mohou vybírat mezi šaty, kalhotami, kostýmkem nebo sukní, opět může být oblečení jednobarevné nebo s jemným vzorem. Šaty a sukně by vždy měly být až ke kolenům a jako obuv jsou vhodné lodičky nebo baleríny.

Tipy na šperky pro ženy

V případě Business Formal se při výběru šperků upřednostňuje střídmost, která je ostatně spojená nejen se šperky, ale také s make-upem. Ideální volbou jsou tak minimalistické, jednobarevné šperky, které jsou například zdobené průzračnými zirkony nebo perlami. Chybu neuděláte, pokud zvolíte třeba náramek se zirkonem, náramek Spot rose gold, stříbrné náušnice Knoflíky, náušnice Perličky nebo řetízek Perla a Zirkon.

Náramek Stříbrná a zirkon_Bangles.cz  Náramek ocelový Spot rose gold bangles  Náušnice knoflíky  Náušnice Perličky

Co se týče business oblečení v souvislosti s výběrem šperků, ideální volbou jsou zejména decentní a elegantní šperky. Pokud se chcete ozdobit hned několika šperky, myslete na to, že by k sobě měly ladit.

→ Vybrat šperky