Šperky se symbolem nekonečna

Šperky jsou nejen krásným doplňkem, ale často v sobě nesou i jedinečné poselství. Asi nejznámějším symbolem je symbol srdce, který je nerozlučně spojený s láskou. Co v sobě však ukrývá symbol nekonečna, známý také pod anglickým názvem infinity? Pojďme si o ležaté osmičce říci více.

Kde se vlastně symbol nekonečna vzal?

Pokud bychom se chtěli vydat za původem symbolu nekonečna, museli bychom se vrátit do velmi vzdálené minulosti. Tento symbol má totiž svůj původ ve starém Egyptě, kde jej zobrazovali v podsvětních knihách a pohřební ikonografii, a je známý také pod názvem “uroboras“. Dané slovo označuje hada, který požírá svůj vlastní ocas, čímž vzniká známá ležatá osmička. Dříve byl symbol chápaný jako nekonečný návrat k začátkům. Někdy byl tento had vyobrazen tak, že byl z poloviny tmavý a z poloviny světlý, v tomto případě měl symbol zobrazovat dualitu věcí, které se vzájemně doplňují, a tvoří tak dokonale harmonický celek.

Další významy symbolu nekonečna

Symbol nekonečna však nemá pouze jeden význam, má jich hned několik. Dnes je často vnímaný jako symbol nekonečné lásky nebo přátelství. Šperky, jež zdobí tento motiv, jsou tedy skvělým dárkem pro přátele nebo pro milovanou partnerku.

Darujte šperk se symbolem nekonečna

I vy jistě šperky, které zdobí symbol nekonečna, potěšíte své blízké. Nejedná se totiž o pouhý šperk, ale o doplněk, který dokáže vyjevit vaše city. Podívejte se na naše 4 tipy na šperky s tímto symbolem.

TIP1: Řetízek nekonečné lásky 

Jak lépe říct své milované, že ji máte navždy ve svém srdci než šperkem v podobě řetízku s motivem nekonečna a slůvkem “forever“.

TIP2: Originální náramek na nohu

Jak zazářit v letních dnech? Odpovědí je náramek na nohu s motivem nekonečna, který je jako stvořený do teplých dnů. Tento náramek ze šperkovního stříbra je skvělým tipem na dárek pro kamarádku nebo třeba pro sestru.

TIP3: Náramek v barvě rose gold

Něžný a půvabný je náramek se symbolem nekonečna v barvě rose gold. Ocení ho všechny dívky a ženy, které hledají jednoduchý a přesto nepřehlédnutelný šperk vhodný k jakékoliv příležitosti.

TIP4: Stříbrný náramek

Láska, která nikdy nekončí? Poznáte ji s jediným pohledem na náramek z chirurgické oceli ve stříbrné barvě.

Věděli jste?

Šperky Bangles vám přijdou zabalené v luxusním dárkovém pytlíčku. Jsou tedy jako stvořeny k tomu, abyste jimi obdarovali své blízké.

 

K vyjádření vřelých citů někdy nejsou třeba slova. Potěšte své blízké šperky se symbolem nekonečna, které se promění v krásný dárek k narozeninám, svátku nebo k Vánocům.