Šperky se symbolem kotvy

Mezi nejoblíbenější symboly, které zdobí šperky, patří srdce, čtyřlístek a nekonečno. Je tu však ještě jeden symbol, jenž v sobě ukrývá silný význam, a tím je symbol kotvy. Proč zvolit šperk s kotvou a s čím je kotva nerozlučně spojena?

Kotva – symbol naděje i síly

Kotva je symbolem s velmi dlouhou tradicí. V dávných dobách byla symbolem námořníků, kteří věřili, že je ochrání před přírodními živly, navíc jim připomínala jejích domov – přístav. Později se začala kotva pojit také s náboženstvím a stala se jedním ze symbolů křesťanství, kdy měla poukazovat na naději. Říká se také, že kotva symbolizovala spojení Ježíše Krista s mořem vzhledem k tomu, že mnozí jeho učedníci byli rybáři. Podle některých kotva také znázorňovala spojení muže a ženy, kdy tyč symbolizovala muže a dolní polovina kotvy ženu. Ve starém Egyptě byla kotva symbolem života.

Stříbrný prten kotva

Co kotva symbolizuje dnes?

V současnosti je kotva nejčastěji spojována s nadějí, sílou a stabilitou. Přináší naději i navzdory rozbouřeným vodám a znázorňuje sílu, protože dokáže udržet i ty největší lodě během bouřky. Kotva je navíc symbolem úspěchu v obchodních záležitostech a v neposlední řadě známkou věrné lásky.

Náramky s kotvou

Jedním z oblíbených šperků, na kterých se vyjímá kotva, jsou náramky. Tento symbol, jenž je nerozlučně spojený s vodou, se na ruce bude dokonale vyjímat. Ruku můžete ozdobit stříbrným řetízkovým náramkem se symbolem kotvy i šňůrkovým náramkem, který díky své tmavě modré barvě ještě více evokuje atmosféru prosluněné dovolené u moře. Skvělým tipem je i stříbrný náramek na nohu, ten vypadá skvěle ve spojení se sandály, lodičkami, balerínkami i nízkými kotníčkovými boty.

Stříbrný náramek kotva

Prsten a náušnice s kotvou

Kotva nemusí zdobit jen vaše zápěstí, ale také vaše prsty nebo uši. Velmi originálním dojmem působí stříbrný prstýnek s kotvou s obroučkou imitující lano, který navíc můžete sladit se zmíněným náramkem na ruku a na nohu se stejným designem. Hledáte výjimečné náušnice? Pak by vaší pozornosti neměly uniknout ani stříbrné puzetové náušnice se symbolem kotvy ozdobené krystaly v azurové barvě.  

Pokud toužíte po špercích se silným významem, ulovte si jedinečné šperky se symbolem kotvy.

%C5%A1perky%20se%20symbolem%20kotvy%20st%C5%99%C3%ADbrn%C3%A9