Buďte blíž k přírodě: Šperky se symbolem stromu života

náramek-strom-života-bangles_optimized

Vybíráte si šperk, do kterého se promítne vaše osobnost, nebo hledáte šperk pro své blízké, kteří milují kontakt s přírodou? Pak by vaší pozornosti neměly uniknout šperky s motivem stromu života. Přiblížíme vám nejen to, co vlastně strom symbolizuje, ale máme pro vás i několik tipů na šperky s motivem stromu, které si oblíbíte jediným pohledem.

Co znamená symbol stromu života?

Strom života je jedním z nejvýjimečnějších symbolů vůbec. Je totiž nedílnou součástí folklóru řady různých kultur a kromě náboženského významu má také význam spirituální a filosofický. Strom s pevným kmenem, zdravými kořeny a rozvětvenou korunou promlouvá k lidem bez ohledu na to, z jaké země pocházejí. Strom života nepřestává svou krásou a sílou lidstvo fascinovat a není proto divu, že inspiroval mnoho uměleckých děl a obohatil i svět šperků. Jaké jsou tedy významy stromu života?

 

„Růst a síla, rodina, koloběh života, klid a individualita. To jsou některé významy stromu života, který se promění v jedinečný doplněk."

strom-života-řetízek-na-krku_optimized

 

Růst a síla

Možná vás ani nepřekvapí, že jeden ze symbolů stromu života je růst a síla, vzhledem k tomu, že strom dokáže narůst do nebeských výšin a díky svým pevným kořenům má neuvěřitelnou sílu. Stejně tak, jako malý stromek během let sílí, tak získává sílu během svého života i člověk.

Rodina

Strom života od pradávna symbolizuje rodinu. Větve a kořeny se neustále rozrůstají a podobně se rozrůstají i rodiny. Není proto divu, že jsou rodokmeny často znázorňovány právě v podobě rozvětveného stromu.

Koloběh života

Život je založený na neustálých proměnách, což skvěle dokazují právě stromy, které jsou v jednu chvíli poseté zelenými listy a poté dochází k opadání listů, aby se na jaře mohly objevit nové. Stromy jsou důkazem toho, že jsou změny v životě důležité a nejedná se o nic, čeho bychom se měli bát.

Klid

Cítíte se uprostřed přírody klidní? Pak patříte k těm, ve kterých pohled na stromy vyvolává pocit klidu a jistoty i díky tomu, že stromy stojí tiše a nehybně. Někteří dokonce chodí ke stromům meditovat.

Individualita

Asi nám dáte za pravdu, že nikde na světě nenajdete dva naprosto totožné stromy, každý má své vlastní rozvětvení větví, zbarvení i počet listů. Stromy jsou tedy stejně jako lidé jedinečné a unikátní.

Tipy na šperky s motivem stromu života

Zaujala vás symbolika stromů života? Pak pro vás budou těmi pravými šperky s motivem stromu. Zvolit můžete například řetízek se stromem života, který je dostupný ve stříbrné i zlaté barvě, nebo náramek se stromem života s nylonovou šňůrkou. Radost vám i vašim blízkým zaručeně udělá i set náramku a řetízku Strom života zabalený v dárkové krabičce.

 

pŘejÍt-do-kolekce_optimized