5 trendy kousků, které vám nesmí chybět na podzim v šatníku

Děsí vás konec léta a příchod sychravého počasí? Nebo se naopak stejně jako my těšíte na krásné podzimní barvy, vůni spadaného listí a především na nové módní trendy, které nám podzim 2020 pomalu chystá? Ať už to máte s láskou k podzimu jakkoliv, je nejvyšší čas na sezónní obměnu šatníku! Pojďte se s námi tedy mrknout, jaké barvy budou letos podzimu vládnout, a poznejte 5 trendy kousků, které zkrátka musíte mít.

 

Žena s červeným svetrem

 

Barvy pro podzim 2020

Než vám prozradíme, v jakých kouscích můžete letos zazářit, je potřeba se mrknout také na aktuální trendy barvičky. Ačkoliv se může podzim zdát neveselým a pochmurným obdobím, určitě byste neměly zůstat u podobně depresivních barev při volbě svého outfitu. Nic určitě nezkazíte klasickými odstíny hnědé, červené, tmavě růžové a vínové nebo béžové, vsadit ovšem můžete také na krásnou podzimní žlutou s lehkým zelenkavým nádechem, tmavou zelenou nebo naopak něžnou broskvovou barvu. A pozor - ani v podzimním šatníku nesmí chybět barva roku, kterou se letos stala klasická modrá.

Barevné kombinace podzimu_1

 

1. Zbystřete, kardigany jsou opět v kurzu!

Chcete jít i na podzim s módou? Pak doplňte svůj šatník o ležérní kardigan. Právě ten se stal žhavým trendem pro podzim 2020, a to zejména díky aktuálně populárnímu návratu do devadesátek. Nechte se tedy inspirovat módními ikonami a vyberte si kardigan v jedné z výrazných podzimních barev. Skvěle ho doplní klasické modré džíny s vysokým pasem a šněrovací kotníkové botky.

Můžete samozřejmě vsadit na běžné vrstvení, letos ovšem frčí spíše kardigany přímo na tělo. Díky jejich perfektnímu střihu a jednotným barvám se můžete zaměřit také na módní doplňky a šperky. Větší výstřih dává prostor delším řetízkům, tříčtvrteční či zahrnuté rukávy zase mohou odhalit minimalistický náramek, jako je například náramek z chirurgické oceli Infinity rose gold nebo jeho další dvě varianty ve zlatém či stříbrném provedení. A hlavně nezapomeňte, že se má jednat o ležérní kousek, který by měl přes dlouho přípravu budit dojem, že jste si jej právě narychlo hodila přes sebe.

 

2. Zabalte se do kabátu nebo kožíšku

Zapomeňte letos na vycpané bundy v křiklavých barvách a vsaďte na klasiku. Pořiďte si delší kabát s volným širokým střihem nebo originální umělý kožíšek. Jelikož jdou návrháři ruku v ruce s udržitelností módy, můžete se těšit na klasické odstíny šedé, hnědé nebo světlejší béžové. Výjimkou ovšem nebudou ani odvážnější kousky, jako jsou patchwork kabáty s nápadnými kombinacemi podzimních barev nebo strakaté kožíšky, které vás dostanou již na první pohled. Jejich ležérní styl skvěle podtrhnete výraznějšími náušnicemi, jako jsou hladké stříbrné náušnice s křížky. Právě kříže budou letos na podzim velmi populárním doplňkem.

 

Nezapomeňte na podzim na šperky

 

3. Užijte si podzim v džínové

Právě populární modrá barva roku i zmíněný styl „back to 90´s“ byly inspirací předním návrhářům a podzimní trend tedy obrací svůj zrak také k džínovině. A jsou to především modré džínové šaty volnějšího střihu, kterými byste měly svůj šatník obohatit. Vybírat můžete klasické propínací šaty, variantu na ramínka nebo s krátkým rukávem. Vsaďte na midi délku ke kolenům, pohodlí a jednoduchý nekomplikovaný styl, ve kterém budete působit jako slečna odvedle.

Stejně tak ovšem nic nezkazíte ani klasickými džínami nebo džínovým sáčkem v over size provedení nebo kratší, ale volnou džínovou bundou. A nezapomeňte ani na doplňky. Stejně jako k většině podzimním outfitům, volte i k džínové módě minimalistické šperky. Menší výstřih může zaplnit kratší řetízek s nenápadným přívěškem, jako je například řetízek z chirurgické oceli s přívěskem ve tvaru spínacího špendlíku.

 

4. Midi šatičky ve volném stylu

U šatů tedy ještě chvilku zůstaneme. Nemusí být totiž na podzim nutně riflové. Ještě větší parádu udělají lehké šaty v midi délce do půl lýtek s dlouhým rukávem. Široký střih, nápadité volány a krásné podzimní květy krásně doplní například náušnice z chirurgické oceli v hřejivém zlatém tónu Zirconia Gold. A stejně tak nezapomeňte na šik pásek, který vám pomůže v pase rozevlátý střih maličko zkrotit a dodat vaší postavě ženské rysy.

 

5. Jaké zvolit na podzim kalhoty?

Kromě zmíněných klasických džínů máte na výběr tolik možností! Zapomeňte na okoukané černé legíny a zaměřte se na podzimní barvičky, které jsme si v úvodu představili. Vsadit tak můžete na kostkované béžovo-hnědé kalhoty klasického kostýmkového střihu, výrazné červené volné kalhoty se zažehlenými záhyby či puky nebo zvolte smaragdově zelené kalhoty do pasu se zúženými nohavicemi. Pro slunnější dny můžete zvolit také krátkou tříčtvrteční či osminkovou variantu, která krásně odhalí nápaditý šperk na vašem kotníku. Ten úžasně ozdobí například korálkový náramek na nohu v černozlaté kombinaci.

 

podzimní šperky_1