Trendy v oblasti šperků v roce 2024

Šňůrkový náramek s červenou šňůrkou a srdcem
 
Další rok je za námi a ten nový opět slibuje velké změny, životní posuny a nové začátky. Pokud i tento rok chcete s prvním lednem změnit svůj život, svou osobnost, své zvyky a posunout se zase o kus dopředu, můžete to zkusit třeba prostřednictvím svého šatníku a šperků. New look, new you. Nebojte se proto zkoušet i kousky mimo vaši komfortní zónu, protože právě tam se dějí vytoužené zázraky. 
 
"Nebojte se zkoušet i kousky mimo vaši komfortní zónu, protože právě tam se dějí vytoužené zázraky." 
 
Poslední roky je predikce nejrůznějších trendů, mikrotrendů a estetik čím dál složitější. Novinky se objevují pomalu každý týden a držet krok s každou z nich je v podstatě nemožné. Pokud ale chcete něco, co s vámi vydrží po celý rok, držte se jednoho z následujících trendů. Ty s námi totiž nějakou dobu jistě vydrží a vy tak nebudete mít pocit, že jste investovali do něčeho pomíjivého. Tyto šperky budeme přidávat do šperkovnice my. 
 
"Pokud chcete šperk, který s vámi vydrží po celý rok, držte se jednoho z následujících trendů."
 
Černá 
Odpovědí na jemné pastely bude v roce 2024 černá ve všech podobách. Gothic, emo, french minimalism. Černé šperky mohou být vším, co si jen budete přát. Dokonale vypadají k perlám, stříbru i zlaté. Hledejte kovy s černým a šedým zabarvením, černé kameny (třeba onyx a lávové kameny), černé šňůrky a černě zbarvené prvky. 
 
Stahovací náramek s černými korálky a křížkem
 
Červená
Dalším důležitým trendem následujícího roku je červená barva. Bude všude a uvidíte, že vás bude bavit. Kromě oblečení, make-upu a doplňků bude červená dominovat i šperkům. Šperky s červenými detaily mohou být doplněny stříbrnou i zlatou barvou a vyniknou skvěle v kombinaci s hnědou barvou. Hnědá bude příštích dvanáct měsíců novou černou. 
 
Velké kruhy
Gretchen Wienersová je sice nosit nemohla, vy ale můžete. Klidně si pořiďte nějaké hodně velké výrazné kruhy. Mohou být jednoduché i poseté třpytivými zirkony. Inspirovat se můžete na začátku milénia. Jennifer Lopez je za posledních dvacet let prakticky nikdy nesundala. V tomto roce si prostě musíte pořídit alespoň jedny výrazné kruhové náušnice. Určitě nebudete litovat. 
 
Náušnice kruhy ocelové
 
Cuffs a pevné náramky
Velké skupiny malých náramků sice nikdy nebudou mimo, tento rok budou ale hlavním trendem v oblasti náramků cuffs a výrazné pevné náramky, které samy o sobě vytváří velkou parádu. Stačí jeden a váš look je dokončen. Můžete je navíc nosit i přes rukávy svetrů, triček a košil. Tady je vše dovoleno. Pokud vás nebude bolet ruka, můžete klidně přidávat do nekonečna. 
 
Big and bigger
Nikam nemizí ani trend velkých maxi šperků. Výrazné náušnice, masivní řetězy i masivní prsteny budou i tento rok mezi top trendy. Je čas dát minimalismu na chvíli vale a zkusit probádat možná neznámé vody šperků inspirovaných osmdesátými léty. Mají něco do sebe a jakmile je vyzkoušíte, jen těžko se budete vracet k drobnějším šperkům. 
 
Masivní prsten znamení zvěrokruhu pozlacený