Vyberte ty nejlepší náušnice pro váš tvar obličeje

Tvary obličeje ovál kruh čtverec trojúhelník a typy náušnic
 
Záleží při výběru náušnic na tom, jaký tvar má váš obličej? Někdo by řekl, že bezesporu. Někdo by možná poradil, že záleží na účesu, příležitosti nebo barvě náušnic. Jistě, o tom, jestli vám něco bude slušet či nikoliv rozhodují detaily. Pokud ale nechcete hledat jehlu v kupce sena a zkoušet nekonečné množství náušnic, které existují, je dobré se řídit základními pravidly, které výběr usnadní a široké pole trochu zúží. Navíc budou správně vybrané náušnice ještě více vynikat. 
 
"Rozlišujeme šest různých tvarů obličeje - ovál, kruh, čtverec, trojúhelník, srdce a diamant."
 
Rozlišujeme šest různých tvarů obličeje - ovál, kruh, čtverec, trojůhelník, srdce a diamant. Poznat, jaký tvar máte právě vy, ale nemusí být zrovna jednoduché. Odhrňte si vlasy z čela, stoupněte si před zrcadlo a pozorujte se. Jaká část vaší tváře vyniká nad ostatními? Máte pocit, že je vaše tvář spíše jemná? Je váš obličej někde znatelně širší či naopak výrazně užší? Zkuste tyto rysy pojmenovat a pokud stále nevíte, můžete tužkou na oči nebo rtěnkou jemně obkreslit vnější hrany obličeje a podívejte se, jaký tvar vznikl. 
 
"Znáte už svoji tvář?"
 
Pokud budete znát tvar své tváře, bude se vám snáze vybírat nejen ideální pár náušnic, ale jednodušší to budete mít také u kadeřníka a při líčení. Znáte už svoji tvář? 
 
Ovál
 
"K oválné tváři sedí jak dlouhé visací náušnice, tak velké kruhy a klidně i malé pecky."
Oválný tvar obličeje
 
Ovál je považován za ideální a neutrální tvar obličeje, který unese téměř vše. Vyznačuje se stejnou šířkou čela a lícních kostí a navazující lehce hranatou, podobně širokou bradou. K takovému obličeji se hodí v podstatě každé náušnice. Všechny tvary i délky. Vybírejte tak tedy hlavně podle účesu a oblečení. K oválné tváři sedí jak dlouhé visací náušnice, tak velké kruhy a klidně i malé pecky
 
Kruh
 
"U kulaté tváře je důležité vyvážit absenci ostrých rysů."
Kulatý tvar obličeje
 
Kulatý obličej je takový, který nemá žádné výrazné hrany, nemá výraznou bradu ani čelo a ve středu se rozšiřuje. U takové tváře je důležité vyvážit absenci ostrých rysů. Nevybírejte proto kruhy ani jiné výrazné kulaté náušnice. Hledejte především rovné, hranaté nebo kapkovité tvary
 
Čtverec
 
"Čtvercový obličej potřebuje dodat jemnost."
Čtvercový tvar obličeje
 
Obličej ve tvaru čtverce se vyznačuje výraznými čelistmi, rovnými stranami čela a podobně širokým středem. Takový obličej zase potřebuje dodat jemnost. Volte proto náušnice kulaté, bez ostrých hran. Zkusit můžete visací kruhové všech velikostí a také jakékoliv s oblými hranami
 
 
Trojúhelník
 
"Pro trojúhelníkový obličej jsou nejvhodnější náušnice, které jsou delší s užším základem a širokým koncem, který vyváží zúžení obličeje v oblasti brady."
Trojúhelníkový tvar obličeje
 
 
Široké čelo, špičatá ostrá brada a výrazné lícní kosti. Pro trojúhelníkový obličej (V-trojúhelník) jsou nejvhodnější náušnice, které jsou delší s užším základem a širokým koncem, který vyváží zúžení obličeje v oblasti brady. Ideální je třeba tvar kapky. Vhodný je ale jakýkoliv tvar, který odvede pozornost od lícních kostí. Existuje i obrácený trojúhelník (A-trojúhelník), ten se vyznačuje úzkým čelem a širokou spodní čelistí. Ideální jsou pro něj výrazné pecky, které vyváží méně výraznou horní část tváře a zároveň neupozorní na širší bradu. 
 
Srdce
 
"I tvář ve tvaru srdce potřebuje náušnice, které se rozšiřují směrem dolů."
Srdcový tvar obličeje
 
Od trojúhelníku se srdce liší v délce a šířce. Srdce je širší a má výraznější hrany v horní části obličeje. I tvář ve tvaru srdce však potřebuje náušnice, které se rozšiřují směrem dolů. Skvěle se hodí i jakékoliv visací a prodloužené náušnice, které přivedou pozornost směrem k očím a lícním kostem. 
 
Diamant
 
"U tváře ve tvaru diamantu se vyhněte peckám s ostrými hranami a volte spíše kulaté
a podlouhlé tvary."
Diamantový tvar obličeje
 
Diamantová tvář se pozná podle toho, že se zužuje jak v oblasti čela, tak brady a uprostřed je viditelně širší. Takové tváři nesluší žádné náušnice, které napodobují její tvar. Vyhněte se proto peckám s ostrými hranami a volte spíše kulaté a
podlouhlé tvary tvary náušnic. Ty vyváží ostré hrany a tvář zjemní. 
 
Rada na závěr
"Nebojte se experimentovat a kupujte si to, co si zamilujete."
 
I když jsou všechna pravidla světa jasně proti vám, pokud se vám nějaké náušnice líbí, není třeba váhat a složitě rozmýšlet. Takové vám budou slušet, ať už je tvar vaší tváře jakýkoliv. Nebojte se čas od času experimentovat a kupujte si to, co si zamilujete.