Jaký význam mají nejčastější symboly u šperků

Dámský náhrdelník srdce fialové pupurové

„Šperky mohou říci mnoho ještě dříve, než promluvíte vy.“

Šperky mohou říci mnoho ještě dříve, než promluvíte vy. A to jak při darování, tak i při běžném nošení. Symboly, které běžně nosíme a vídáme,  jsou jakýmsi tajným kódem, jímž šperky promlouvají na nás samotné i naše okolí. Co mohou jednotlivé symboly znamenat? Podíváme se na ty, na které narazíte nejčastěji. 

 
Srdce
 
„Kromě vyjádření lásky symbolizují také vášeň (nejen tu romantickou), odvahu, spřízněnost a upřímnost.“
 
Jeden z nejpopulárnějších symbolů najdeme na špercích snad všude. Není divu, šperky se srdcem, které je spojováno s láskou, jsou skvělým dárkem nejen pro partnera či partnerku, ale také pro kamarády, příbuzné a kolegy. Můžete ho dát i sami sobě. Kromě vyjádření lásky symbolizují také vášeň (nejen tu romantickou), odvahu, spřízněnost a upřímnost. 
 
Kříž
 
„Můžete ho darovat i někomu, kdo právě dosáhl důležitého milníku v životě, nebo tomu, kdo potřebuje připomínku toho, že jste tu pro něho.“
Dámský náramek s perlami a křížkem
 
Kříž je možná tím vůbec nejrozšířenějším symbolem vůbec. Statistiku na to nemáme, ale asi byste těžko hledali někoho, kdo ho nemá, nebo alespoň v jednu chvíli neměl ve šperkovnici. Je spojován především s křesťanstvím a vírou, jeho význam ale tuto škatulku přesahuje. Kromě víry v Boha může být i znakem víry obecně, ochrany a uklidnění. Můžete ho tak darovat i někomu, kdo právě dosáhl důležitého milníku v životě, nebo tomu, kdo potřebuje připomínku toho, že jste tu pro něho. 
 
Květina
 
„Je skvělým dárkem pro ty, jichž si opravdu hluboce vážíte.“
 
Jemná, nevinná, čistá. Každá květina sice ve světě botaniky a floristiky znamená něco jiného, když ale vidíme květ jako součást šperků, většinou se nám spojí právě s těmito přívlastky. Kromě toho ale květiny symbolizují krásu, eleganci, laskavost a jsou skvělým dárkem pro ty, jichž si opravdu hluboce vážíte. 
 
Nekonečno
 
„Může být ale i připomínkou naděje a neustále se cyklícího života.“
Dámský stříbrný korálkový prsten nastavitelný nekonečno
 
Znak nekonečna najdeme na špercích velmi často. Možná, že jste si toho ani nevšimli, ale opravdu se jedná o jeden z nejpopulárnějších symbolů. Zobrazuje nekonečnou lásku a oddanost, je tak ideálním dárkem pro toho nejdůležitějšího člověka vašeho života. Může být ale i připomínkou naděje a neustále se cyklícího života. Dobré střídá to špatné a naopak. Pokud znáte někoho, kdo potřebuje povzbudit a dodat sílu, zvažte koupi právě tohoto šperku. 
 
Strom 
 
„Hodí se pro řadu životních událostí a momentů.“
 
Život, růst, stabilita, síla a opora byly se stromy spojovány od nepaměti. Není divu, že i dnes je pro nás strom symbolem něčeho, co nás dalece přesahuje. Stromy mají bezesporu řadu velmi pozitivních konotací. Pevné a stálé kořeny symbolizují pevnost, proměnlivé listí zase změny, které jsou v našich životech nevyhnutelné. Hodí se tak pro řadu životních událostí a momentů. Jak pro chvíle proměn, tak pro zachování vzácných a krásných momentů. 
 
Hvězda
 
„Hvězdy jsou symbolem světla, sil shůry, moudrosti, věčnosti a výjimečnosti.“
 
Jste hvězda! To je jasné. Ale kdy a komu darovat hvězdný šperk? Hvězdy jsou symbolem světla, sil shůry, moudrosti, věčnosti a výjimečnosti. Jako hvězdu ostatně označujeme někoho opravdu skvělého a jedinečného. Především jsou ale krásné, takže není třeba hledat v nich hluboký smysl, pokud se vám prostě jen líbí pro svůj zajímavý tvar, nebojte se je nosit, jak je libo. Od náušnic až po náramek na kotník. 
 
Mušle
 
„Značí osud, bohatství, ale také lásku k přírodě a především pak k moři.“
 
Mušle jsou symbolem přírody, ale také dokonalosti. Jejich tvar se objevuje jak v umění, tak v architektuře. Značí osud, bohatství, ale také lásku k přírodě a především pak k moři. Můžete ho tak darovat jak těm, kterým přejete skvělou budoucnost, tak těm, kteří milují oceány, moře a vše s nimi spojené. 
 
Hmyz
 
„Roztomilí a milí zástupci hmyzí říše znamenají radost, znovuzrození, přátelství a mládí.“
Řetízek na kotník s motýlkem
 
 
Nejčastěji sem patří včely a motýli. Roztomilí a milí zástupci hmyzí říše znamenají radost, znovuzrození, přátelství a mládí. Jsou skvělým dárkem pro kamarády či sourozence, s nimiž vás pojí nenahraditelné pouto. 
 
Kotva
 
„Kotva vás nezradí a bude stát při vás, darujte ji někomu, kdo pro vás představuje právě to.“
Dámské prsteny kotva a srdce stříbrné
 
Na Bangles najdete mnoho šperků se symbolem kotvy. Pokud kotvu nosíte nebo k ní tíhnete, nejspíš je pro vás velmi důležitá stabilita, důvěra a bezpečí. Ne nadarmo je kotva synonymem pro vše, co pevně drží na místě, i když je třeba všude okolo rozbouřené moře. Kotva vás nezradí a bude stát při vás, darujte ji někomu, kdo pro vás představuje právě to. 
 
Čtyřlístek
 
„Je skvělým talismanem pro jakékoliv životní události, těžkosti i krásné momenty.“
 
Je skvělým talismanem pro jakékoliv životní události, těžkosti i krásné momenty. Čtyřlístek symbolizuje štěstí, bohatství a přináší s sebou jen to dobré. Proto se hodí vždy, když se chystáte vstoupit do nové etapy, čeká vás náročný úkol nebo hodláte vystoupit za hranice své komfortní zóny. Čtyřlístek vám bude ku pomoci. 

 Šperky dle symbolů